Hogyan kell keresőoptimalizálni?

Nem rég ismertünk meg egy vállalkozást, aminek két éve van egy drágán elkészített webshopja, azonban 0, azaz nulla online marketingje van. Ez természetesen a bevételeken is látszik. Ma már elengedhetetlen, hogy a weboldal / webáruház tervezése, fejlesztése online marketing szemléletű legyen. Ez a sikeres online jelenlét alappillére. Ha a fejlesztőtök azt mondja, hogy ezeket nem tudja beépíteni és alkalmazni az éppen készülő oldalatokba, semmiképp ne dolgozzatok vele tovább, mert ezek hiánya nélkül a vállalkozásotokat teszitek tönkre, még az indulása előtt.

Mi az a keresőoptimalizálás?
A keresőoptimalizálás (angolul Search Engine Optimization, azaz SEO) a weblap keresőmotorokban való megjelenésének javítását jelenti, organikus, vagyis nem fizetett keresési eredményekben. Általánosságban minél előrébb, azaz jobban rangsorolva a találati oldalon és többször jelenik meg egy oldal, annál több látogatást szerez a kereső használóitól. 

1 . Kulcsszó kutatás

Az optimalizálás első és legfontosabb lépése, hogy megkeresd és kiválaszd azokat a kulcsszavakat, amelyek relevánsak vállalkozásod számára.
Semmiképp se fejből találd ki a megfelelőnek gondolt kulcsszavakat, sok a lyukra futás. Vedd figyelembe, hogy célközönséged hogyan használja a Google keresőt, milyen kulcsszavakat használnak a keresések során. Ebben nagy segítségedre lehet a Google Trends szolgáltatása.

2 . Konkurencia elemzése

A releváns kulcsszavakra keresve, az első oldalon megjelenő weboldalak nagy valószínűséggel a konkurenciáid lesznek.
Vizsgáld meg őket, az általuk használt beállításokat, kulcsszavakat. Vesd össze a sajátoddal és mérlegeld mit lenne érdemes használnod.
Ezt manuálisan is megteheted vagy igénybe vehetsz fizetős szolgáltatást is, ami helyetted elvégez minden vizsgálatot.

3 . Meta tag szekció, seo tartalomírás

Ellenőrizned kell hogy oldalad (kezdőlap, aloldalak, bejegyzések, média stb.) meta tag-jei illetve ALT részei ki vannak-e töltve és ha igen akkor helyesen.
Ahhoz hogy minőségi oldalad legyen releváns kulcsszavakkal, keresőoptimalizált szövegírásra lesz szükséged. A korábban megvizsgált, kigyűjtött kulcsszavak segítségével készítsd el oldalad keresőoptimalizált szöveges tartalmát. Külön figyelmet érdemelnek a szolgáltatások, termékkategóriák és termékleírások rész. Kerüld az ismétlődéseket, egyedi, releváns tartalmat hozz létre, ezzel elkerülve a Google büntetéseket.

4 . Indexelés, ellenőrzés, finomítás

Az elkészült oldaladat a Google Search Console segítségével tudod indexelni a Google számára. Ne feledkezz meg az oldaltérképről sem, ezt is itt tudod beküldeni a Google számára. Ha bármilyen probléma lenne az oldal indexelésével, a Google jelzi számodra.
Helyezésed több módon is ellenőrizheted, manuálisan (nem javasolt) vagy ingyenes és fizetős szolgáltatások segítségével, szükség szerint finomíts beállításaidon.

5 . SEO Audit

Számos technikai beállítás befolyásolhatja oldalalad betöltési idejét, ami a keresőkben elfoglalt pozíciódra is hatással lehet.
Készíts elemzést, ezt ingyenes és fizetős eszközökkel is megteheted. Az elemzés összegyűjti számodra azokat a hiányosságokat illetve hibákat, amik miatt oldaladat hátrébb sorolhatja a kereső, vagy lassabb lehet a betöltődése.
Végezd el vagy végeztesd el fejlesztőddel ezeket a módosításokat, javításokat és elemezz újra. Ha fejlesztőd nem tudja megvalósítani a számodra fontos beállításokat, fejlesztéseket, vedd fel velünk a kapcsolatot

További információk: Keresőoptimalizálási (SEO) útmutató kezdőknek

Ne állj be a sorba, tűnj ki a versenytársaid közül!

Tekintsd meg szakmai cikkeinket!
© 2020 – Minden jog fenntartva. 

ADATKEZELŐ ADATAI:

Megnevezés: Almádi Gábor ev. DESIGNCORP Hungary (továbbiakban: Adatkezelő)
Levelezési cím: 1184, Budapest Aranyeső utca 8.
Adószám: 68241599-1-43
Telefon: +36703252130
Email: info (kukac) designcorp.hu
Honlap: https://designcorp.hu
Tárhely szolgáltató neve: Nextserver Kft.
Adatvédelmi Szabályzat: https://nextserver.hu/privacy-policy/

AZ OLDALON ADATOKHOZ KAPCSOLÓDÓ ADATKEZELÉSEK:

Az Adatkezelő a jelentkezés során a látógató által megadott személyes adatokat kizárólag egyeztetés miatt tárolja, mindig bizalmasan és a hatályos jogszabályoknak megfelelően kezeli, harmadik félnek nem adja ki.
A kapcsolatfelvétel során megadott adatok küldése SSL titkosítással ellátott csatornán keresztül történik a Látogató adatainak védelme érdekében.

A KAPCSOLATFELVEVŐ ADATAINAK, TÖRLÉSÉT ILLETVE TÁJÉKOZTATÁST AZ ALÁBBI MÓDON KÉRHET:

E-mail: info (kukac) designcorp.hu

A KAPCSOLATFELVEVŐ ADATAINAK NEM JOGSZERŰ KEZELÉSE ESETÉN AZ ALÁBBI HELYEN ÉLHET PANASSZAL:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat (kukac) naih.hu

A rendelettel kapcsolatos információk az alábbi linken tekinthető meg:
https://www.adatvedelmirendelet.hu/a-rendelet-szovege/